Mint, Välta får, och vår.

Våren har kommit till Wales, känns sjukt bra att sitta här och veta att ni i sverige lider av en fet snöstorm. Men lugn ni slipper i alla fall dras med den walesiska maten som jag tror seriöst kommer från fåren, för seriöst vem tycker det är gott med mint sås på lammburgaren eller för den delen på kebaben? Vem käkar mackor med fruktchutney ost och senap? Traditionell Walesisk mat är inte på toppen kan man ju säga, kan försöka göra en lista på dem maträtterna jag snappat upp på den här resan

  • Cawl- en slags gryta med lammbitar och purjolök
  • Faggots(gillar namnet) Walesiska köttbullar gjorda på gris eller får lever
  • Roasted Lamb- med mintsås Tatws Pum Munud(betyder typ 5 minuter potatis- är en tradition när Wales spelar rugby. Det är en stuvning med potatis,grönsaker, och kött som man lagar i ugnen
  • Shepherd's pie- En paj bestående av lamm och potatismos
  • Bara Brith- är ett söt bröd från Wales, innehåller russin och nötter, som man brukar göra efterrätter på.
  • Monkfish- En fisk som ungefär ser ut som piggvarar men mycket större serveras med sjögräs och potatis

Det är ungefär vad vi har lärt oss nu, men det mesta vi gör är mer engelska rätter som fish and ships, whitebait(små fiskar man friterar hela) och olika stekar. Ja som ni kanske vet finns det inte alls mycket att göra i det här staden mer än att gå på promenader, sitta på puben och spela fotboll och rugby. Men man kan få sig ett skratt ibland när man går på sina promenader, särskilt för ungefär 3 dagar sen såg jag ett vält får, tro det eller ej med det dumma fåret hade vält och kom inte upp den låg och sprattlade som en handikappad bebis. Fråga mig inte hur den vält för det har jag ingen aning om min gissning är att den blåst om kull. Annars är det inga mer nyheter mer än att det ryktas om att Apu Anders kommer på besök, och att jag kommer lämna Nicke ensam i 5 dagar då jag reser till Budapest för att fira min kära mor.
Allt från oss på några mil från engelska kanalen.
Peace out Tomas och Niklas!

RSS 2.0