FÖRST SERVERING:)

idag hadde jag ingen bra dag, var fortfarande på jätte dåligt humör, men mot slutet av dagen så vart jag på lite bättre humör:). idag kan man säga att vi hadde en lugn dag, vi var färdiga med allt,och då menar jag allt (förutom serveringen) innan kl16.00, det jag fick göra var att rensa och skölja sallads bla, blecka lamfärsbiffar, och för grilla kycklingen som vi använder till lunch sen:) det var såå varmt att stå vid grillen, något som man inte önskar sig igen:). sen fick jag hacka 4 kg vit cholkad för det var tanken ett jag skulle göra en vit choklad youghurt, men vi hadde inte någon youghurt hemma så det blev bara en prep till någon annan gång:), sen var klocken 15:00 men tyvärr så hadde vi inte någon bil såvi kunde inte åka och bada idag, det var lite jobbigt men ändå skönt för att vi kunde sätta oss och dricka cola och ta det lugnt bara vilket var ur skönt. sen skulle vi fixa p - maten. som blev oxfilé i peppar sås och pasta. mm... super gott. sen så fick jag hjälpa med att fixa förrätten som var typ smaka på kreta, det var en fisk som var ungefär som makrill, oliver, tzatsiki, och sallad. sen skulle jag få ha min första servering på barn mat stationen, och där serverade vi pasta med ost och skinksås. till varmrätt blev det bak potatis, med lammfärs biffar, en korv som man har köpt ifrån en lokal slaktare´, en tomat sky och tzatsiki.så ut att vara jätte gott:) sedan efter jobbet gick vi ned till frases och kollade på matchen mellan brasilien och chile´, man såg ju direkt vem som skulle vinna:) sen gick jag hem och sov det var jätte skönt var helt slut i kroppen.

En vecka!!!!!

nu har det gått en vecka sedan jag har börjat jobba i köket, det kändes faktisk, det var jag markus och Ella i köket och det var en väldigt lugn dag. Men jag var på ett sååå dålig humör och markus bara gjorde det värre:(. jag fick börja dagen med att skära upp grönsaker till den grekiska salladen som vi har på lunchen, sen fick jag fixa i ordning potatisen till middagen sen. Det var bara vanlig färskpotatis som skulle in i ugnenmed salt peppar och olja, sen fick jag göra en tzatsiki, men har riven gurka som har fått runnit av och sen blandar man det med grekisk youghurt och riven vitlök, salt och peppar och blandar allt:) det blev mmmm.. så gott. sen gjorde jag en citron dressing till barn maten, man tog majonaise och juice ifrån citroner (mycket juice) och blandar med salt och peppar, färdigt den blev också jätte god. fick också göra ett enkelt arbeete som att klyfta citroner. till serveringen fick jag hjälpa Ella i kallköket med efterrätter, de rätter som vi hadde var: till förrätt, marinerad fetaost och sallad, marinerad paprika- och gurka skivor med saltrostade mandlar på. till varmrätt hadde vi, torsk, potatis med stekt lök och vitlål, med en tomatvinigrätt och dill. till efterrätt var det en choklad mousse som var skit goo:) och kokta körsbär och balsamico:) mmm....

snacka om att må dåligt:(

Det är dagen efter midsommar och man gick väl och lade sig vi 3 halv 4 och vaknade, jag kan säga att man inte mådde så bra:) låg i sängen ett tag och vila kroppen lite. Det behövde den, sen gick jag på promenad i byn och träffade på en tjej ifrån servisen från jobbet och vi satte oss och tog en drink. Det var skööönt:) sen bestämde vi oss för att gå och ät lite. Ingen hadde ätit på hela dagen så vi gick till ett ställe som vi kallar för frases och där tväffade vi på tännis tränaren från jobbet. vi satte där ett tag och snakcade och kollade på matchen mellan USA och Ghana men var för tröt för att kolla färdigt på hela matchen. Drog hem efter första halvlek och gick och lade mig. En ganska lungn dag

MIDSOMMAR!!!! PARTY ALL NIGHT:)

idag är det midsommar och jag sitter nu på en trappa nere i källaren på hotellet:) sitter och tar det lugnt är inne på facebook och MSN, jag är nämligen ledig och det är väldigt skönt. ikväll blir det fest med alla anställda hemma hos oss på Plaka och det ska bli nice men ändå skönt för vi slipper gå hem sen till oss, det finns en jätte jobbig uppförs backe som ingen orkar gå upp för:) resten av dagen ska jag försöka hitta en bankomat och se om dem fungerar nu, för de har nämligen varit slut på pengar i våra bankomater och folk här tar inte kort:( lite tråkigt, så jag har levt på 15 euro denna vecka hihi.. ni får ha det skönt hemma hos er på midsommar och hoppas att det inte regnar, vi har fint väder idag det blåser inte lika mycket längre och det känns varmare:) puss och hej<333

OPPS!!! GLÖMMDE :)

Denna blogg kommer jag bara att kunna skriva en gång i veckan för det är svårt att få tid till att använda internet här på denna ö, det känns verkligen som om man bor mitt ute i ingenstans. Äntligen lite kontakt med omvärlden! Vi hörs om en vecka Peace out!!!

MIN FÖRSTA SERVERING :)

Idag har det varit en lugn och soft dag, väldigt skönt. Jag började dagen med att hasa mig ur sängen och gjorde jag lite motion HaHa:) jag gick till hotellet i morse istället för att åka bil, det tar en kvart att gå:). Idag har det varit som vanligt att jag har fått hjälpa andra i köket,jag fick börja med att skära grönsaker som vi skulle ha till den grakiska salladen på lunchen, och det var tomater som man skar i pyramider, och paprika som man skar i tunna bitar och sedan var det gurkan som man skalade och tog bort kärnorna innan man började att skära upp dem i tunna sneda skivor. Fast jag fick göra en efterrätt själv idag :) det var valnöts Brownes, smeten var jätte god mums.. man skulle smälta 2,4 kilo mörk choklad med 2,5 kilo smör och 3 liter rinnande honung, medans det smälte så skulle man mäta upp 2,5 liter mjöl och blanda med 15 matskedar bakpulver ( om du vill kan man ha i vaniljsocker), efter att man har mät upp det så skulle man knäcka 40 ägg och sen krossa äggen. När smeten sedan skulle ihop så börjar man med att sikta i mjölblandningen och blandar väl, sedan häller man i hackade vallnötter, och sist så häller man i lite ägg i taget, så att man ser att det blir en bra konsistens och inte för äggig. Sen ska den in i ugnen på 175 grader i ca 25 min, konsistensen ska vara lite kladdig:).sedan städade i efter som vi skulle ta våran bad paus, man innan vi åkte så skulle jag göra grönsaks spätt och det blev först lök, sen champinjoner och sedan tomat sedan paprika och sist fänkål, som sedan blev chilimarinerade mmm…. Sen efter att vi badat då gick jag till kallköket och hjälpte Ella att fixa undertallrikar till efterrätten, sen gick vi för att äta middag, det blev lammfärs biffar med rostad paprika sås och ris mm… var gott. Efter middagen så hjälpte jag till att ta ut saker ifrån kylen och fixade maten till kids club. Sen var det

EN LUGN DAG :)

Idag har det varit en ganska skön dag började kl12.00, vilket var nice för att vi var ute på Atlantis (en bar) på natten, man jag gick hem lite tidigare, och det var skönt att få sova ut lite:) Jag gick till jobbet idag var lite jobbigt pågrund av värmen men jag kom fram till slut. Det kändes konstigt att komma in mitt i när alla jobben var halvt klara, så idag fick jag göra skära upp paprika och gurka till grekiska salladen vi ska ha på fredag, och fick fixa i ordning två olika potatis sallader. En var med färskpotatis och grönsaker som har varit i ugnen, sedan var den färdig. Den andra var vanlig potatis med ungstekta grönsaker och en stuvning av majonnäs, vitlök, senap, salt och peppar, och man blandar allt. Sedan gjorde jag en bön sallad med grönsaker i ugn och det bladade man sedan med en röra där man tog basilika, soltorkade tomater och lite olja ifrån de soltorkade tomaterna och mixade med mixerstav till det blev en tjock röra Sen fick jag skära upp mer potatis till middagen som man hade olivolja och salt på bara och sedan in i ugnen. Jag fick vika serveter till efterrätts tallrikar och flytta några lammfärsbiffar till djupa bleck istället för låga, sen hjälpte jag till med att flytta tallrikar och städa köket. I dag var vi också iväg och bada, det var kallt:) lite tråkigt men det var skönt att få svalka sig lite efter att ha varit i köket en stund:). Nu sitter jag i mitt rum och tar det lugnt hade tänkt kanske läsa en bok eller något sådant, ska bli skönt. Puss <3333

LEDIGT:) JIPPI

Jag har även haft min första lediga dag det har varit lugnt jag gick till hotellet på morgonen för att äta frukost så att jag vet vägen sen gick jag hem, jag kolla mig runt lite nere i byn och sen fick jag ett samtal ifrån min pappa och det var skönt att få prata med någon hemifrån. Sen gick jag hem och lade mig ned och läste och vila har sovit en stund har varit skönt och ta det lugnt men jag fick lite hemlängtan, för i köket så känner man sig som om man är hemma men nu när det bara har varit jag så var det lite ensamt. Jag prata lite med Johan om det.

EN EVIGHET!!!

Min andra jobbdag börja lika dant man åker till jobbet 08:30 äter frukost går in i köket kl 09:00. Fixa jästen och morötterna. Men sen fick jag göra lammfärs biffar vilket tog flera timmar. Man tar lammfärs och lägger i en bunke, sen tar du och hackar lök och river mycket vitlök sen fräser du det och läger sedan i det i färsen, sen gör du en blandning av vitlök och persilja och blandar i färsen, det siste du gör är att du tar basilika blad och rosmarin (inte stjälkarna) och mixar med olivoljan med en mixerstav till röran blir hyfsat slät och blandar i färsen. Sen när allt är ner blandat i färsen (och den inte blir fast nog kan du ha i stobröd eller ägg i) så bärjag du att rulle biffarna. Detta arbete tog mig nästan 8 timmar från 11 tiden till runt 19 – 20 tiden (tar bort tiden för rasterna). Det var verkligen ett evighets jobb, jag rullade nog upp till 200 färsbiffar. När jag äntligen var klar med det så lurade dem mig i köket, de sa att jag skulle få göra Paniner och Sebastian som sa att han blev arg för att jag skulle göra det istället för honom, jag vart lite ledsen för att jag fick göra det istället för honom. Men när jag skulle börja med Paninerna så märkte jag att dem bara skämta med mig, jag skulle bre mackor, cirka 50 stycken, det var baguetter (3 olika sorter), jag skulle börja med vegen. Man skulle bre alla mackor med färskost, och på de vegetariska mackorna skulle det vara grillade paprikor, soltorkade tomater, basilika och mozzarella ost. Sedan var det två andra, en som jag lade skinka, senap och ost på och den andra var det salami och mozzarella ost på. Om jag ska sammanfatta min två första dagar i köket så skulle jag nog säga, att jag inte var bered på den värmen som skulle vara i köket man börjar svettas efter 15 minuter i köket och sedan så skulle jag nog säga att jag är tacksam för vår "badpaus" som vi har mellan 15:00 och 16:00, vi åker ned till båthamnen och badar och det är såååå… skönt.

FÖRSTA DAG!!!

På söndagen började jag mitt första pass från kl. 09:00 till 21:00, fast egentligen skulle jag bara ha jobbat till 17:00 men Denis frågade hur jag ville ha mitt schema och jag bestämde mig för att jobba 4 dagar i veckan och vara ledig 3 gånger, det är ganska Nice. Restaurangen är ganska stor den innehåller 80 stycken bord och jag tror från 150 gäster till 200, men det är helt sjukt att se de andra kockarna jobba de är så lugna och sansade genom hela servisen att jag blir helt paff, man är van med skolan där vi har kanske 50 gäster och det är stress hela tiden så det är ett skönt ombyte. Det vi gör i köket är att vi börjar med att förbereda till middagen och till andra dagar, jag har hittills fått klippa upp jäst påsar, riva morötter till frukostbrödet, sen har jag fått göra en basilika kräm och en basilika olja. När man ska göra dem så börjar man med att böra basilika oljan, man skär basilikan grovt och lägger i en stor bunke sedan tar man olivolja som man häller ned i basilikan sedan tar man en mixer stav och mixar allt, (det ska vara mycket olivolja i så att konsistensen blir mycket rinnig) när basilika oljan är klar så kan man göra basilika krämen. Du tar lite av basilika oljan och blandar med färskost och smakar av med salt och peppar. Det blir mums.. Sen har jag hackat grönsaker, mycket grönsaker har jag hackat. Fick hjälpa till med att grilla vid lunchen gick inte så bra brände hamburgerbröden till barn maten, men Ella hjälpte mig och i slutet gick det bra. Sedan fick jag hjälpa lite med uppläggen vid middags serveringen, vi hade till förrätt fetaost soppa med riven paprika, rosmarin honung i såg jätte gott ut, till varmrätt hade vi kikärts mos (som smakade helt gudomligt), med lammfilé och en korv som de köper ifrån en slaktare nere i byn, och efter rätten var en tryffel med en citron kaka till, tyvärr kan jag inte ge recept för jag var inte med på preppen inför den dagen. Men de kommer senare.

ÄNTLIGEN!!!

Äntligen har jag kommit fram, efter flera timmars flyg och väntan Äntligen har jag gjort min första dag på jobbet Äntligen har jag fått tag på internet så att jag kan skriva Jag har äntligen stadgat mig här på Kreta, jag kom hit i lördags vid halv 11 tiden och träffade mina jobb kollegor. Ella, Sebastian, Markus, och min chef Denis, Johan träffade jag på baren senare på kvällen. Jag delar lägenhet med Ella på ett ställe som heter Plaka och här bor det 7 stycken anställda. Resten bor nere i Almyrida deras ställe kallas även för Frases. Det går bra att dela rum med Ella hon tar hand om mig, nästan alla här frågar hur det går och om jag trivs. De tar hand om mig. Vårt rum är väll okej det ända man saknar är tillgången till en dusch, man måste duscha på hotellet. Hittills har jag varit ute en kväll så det har varit lugnt vart presenterad för alla men kommer inte ihåg så många namn, man jag trivs. <333

RSS 2.0