en av mina favorit tallrikar


All mat

Måste bara tacka anders och amie för den här chansen för det här skulle jag nog aldrig uppleva annars. tack
men all mat som görs är väldigt avanserad och de använder sig mycket av olika kemikaliska grejer för att få maten och det är väldigt spännande. det som är ännu bättre är att jag kommer få de flesta recepten!! :D:D:


Felfri, allt är exakt och perfekt


Här är hjärnan bakom maten, han heter också Jesus som sin far


här var vårat bidrag till kvällens meny


Här är michelin kockarna efter en lång och hård service


En av flera fel fria tallrikan


En av alla snygga och goda rätter


här sitter vi på bussstationen och väntar på att angel ska höra av sig och berätta vad vi ska göra


Restaurangägaren Jesus i köket


första veckan avklarad!

nu är första vekcan avklarad, och jag tror att den här veckan är den värsta man kommer in i arbetslivet och anpassar sig till staden. det har varit skit kul och vara på restaurangen Ramiro´s, de är som att man aldrig har sett matlagning förut. de experimenterar med mat och gör sjuka blandningar och det blir gott. tallrikarna som de gör är sjukt snygga och väldigt genomtänkta. jag har laggt upp lite bilder på några tallrikar som de har gjort och det är bara att kolla hur snyggt och coolt det är.
den här veckan har varit jobbig kul och interesannt, att komma till nytänkande restaurangen, jobba som djur hela tiden men jävligt kul att träffa så snälla och dúktiga människor. alla är verklien skit snälla och får en att känna sig välkommen och försöker verkligen prata med mig även fast de inte kan engelska så försöker de endå:). klart att det är lite svårt för mig eftersom att jag inte kan spanska men man börjar förstå mer och mer varje dag som går och det är kul.
igår jobbade jag 18 timmar, jag började 10 på morgonen och slutade fyra på natten, det var verkligen varit en upplevesle och erfarenhet, jag hade turen att jag fick följa med far och sonen som äger Ramiro´s till en middag med´de 8 bästa kockarna i stan, alla har michelinstjärn restauranger och de samlas för att laga mat tillsammans och äta och umgås. jag fick följa med och det var väldigt interesant att se de bästa kockarna laga mat och fick äta 3 rätters middag med dom. de gör så här en gång per år och det är så stort att till och med tv och tidnign var där och filmade och tog en massa foton. det var verkligen kul att jag fick följa med och uppleva det här för maten som alla gjorde var helt fantastisk, vi från Ramiro´s gjorde desserten och det var typ en choklad´kaka med smak av kummin ocj stjärnanis och till det var det en kaffesirap,persikoglass,rosmarin skumm, citron kräm och socker som de hade format till spiraler och det smakade grymt. alla olika kockar hade en egenrätt och det blev en 7 rättersmeny som gästerna fick äta,l vi gick ut med 100 rätter och var med och la upp tallrikarna och maten och se hur konstnärliga de är. det kommer bilder från det här också. Nu ska jag å och äta frukost på ett fick, ska äta Churros som är som våffelstänger som man doppar med choklad och socker ses dricka ny pressad apelsin juíce. tack för att ni läser och kommentera och tyck gärna till. ha det bra MVH Texas & Marcel


Dag 1 i underbara Valladolid

När vi vaknar efter att har komit kl 5 på natten så är vi ganska pigga vi tänkte att vi måste ju gå och handla mat och utforska staden, det visade sig vara en nitlott. Universitetstaden som skulle vara trevlig visade sig vara ett ålderdomshem för religösa gamla och jätte gamla människor. Men vi tänkte ju bara handla mat och dryck egentligen så vi brydde oss inte om gamlingarna till en början, men det blev lite irriterande efter ett tag när vi insåg att allt var stängt inte ens en restaurang var öppen. Människorna i staden var inte ute för att äta mat eller handla, de gillade bara att gå runt i den stängda staden utan något vidare mål därav irritationen. Men tillslut efter att vi gick runt i 3 timmar för att kolla runt så hittar vi BURGER KIIIIIIING, där tryckte vi i oss mer mat än vad rita skulle tycka att en människa ska äta på en vecka. ( förlåt rita :( ).
Men det var trevligt faktist att gå runt i staden, den var väldigt fin och ren och det var kul att utforska staden. Vi tog det väldigt lungt den dagen eftersom att vi var ganska trötta, efter alla omständigheter men vi var hemma och pluggade lite och landande.


De första "underbara" dagarna i Spanien

Vi vill bara börja med att tacka anders för de underbara tipset om att ta med egna knivar, det gjorde susen anders. Men det bidrog med ett litet problem, när vi väl hade landat så tar vi tunnelbanan till tåg stationen i tid där vi ska gå på tåget klockan 21.05 men när vi väl ska gå på tåget så rönktar de våra resväskor, men ingen kroppsvisitation var nödvändig. Till vår stora förvåning så tror de att vi är ett par galna svenskar som ska knivhugga passagerarna på tåget, och under dessa omständigheter så får vi inte går på tåget. Tillslut så missar vi tåget på grund av knivarna, men då hade vi den underbara turen att det gick ett tåg till ( JIPPIE ) kl 10.00 dagen efter.... Då försöker vi ringa Angel men det enda telfonmaskinerna gör är att äta upp våra euros, inte ringa. Tillslut så får vi tag i Angel som bokar buss billjetter till oss, men det var en hake. Bussen gick inte för än 01.30 från andra sidan stan och tog bara 3 timmar, och klockar var då 21.20 så det var ju bara fyra timmar och 10 minuter tills den gick ( JIPPIE ). Men när vi tagit bussen så är vi framme kl 05.00 och den snälle Angel är där och visar oss till våran lägenhet.
Efter en lång, effektiv och skön resa var vi äntligen framme i den underbara staden Valladolid!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0