Första dagarna

HEJ BLOGGEN!!!!!!!! Nu har vi äntligen fått bloggen att funka, så det innebär väl att vi måste börja skriva. Första dagarna har varit ganska spännande och väldigt varma, men ändå lugna eftersom dom flesta är på semester nu. Första anblicken när man såg byggnaden som innehåller Restaurang Ramiros är lite tvivelaktig då man inte förstår hur både kök och restaurang delen ryms. Men när man åkte upp med hissen och sen såg köket så var det betydligt rymligare inifrån. Personalen på Ramiros välkomnade oss med stora leenden och sedan var det bara att byta om och hoppa in i köket och assistera Patisserie kocken Tamara med mise inför kvällen. Vissa av maträtterna som lades upp hade över 10 lägg och som tur va så gjorde personalen först ett exemplar och sedan var det bara att apa efter.(Robin) Zarabanda är den andra restaurangen, som är mitt i ett operahus. Eftersom det inte har varit några evenemang där när jag har jobbat så har det inte varit så mycket gäster. Köksmästaren Santi, den enda som kan engelska där, är en otroligt bra kock som tog mig under hans vinge och lär mig om rätterna, och så lär han mig lite spanska köksord också, vilket är riktigt bra! Köket är inte lika modernt som på det hos Ramiro's men det är ändå bra, och dom serverar moderna, tekniskt svåra rätter, med flytande kväve och lite texturas. Personalen där är jättetrevlig, tror jag... förstår inte riktigt vad dom säger, det är inte samma sak i Spanien som det var på spanskalektionerna i nian...(Ross) Våran kontakt person, Angel Moreton, har tagit riktigt bra hand om oss än så länge. Han har hjälpt oss att skaffa busskort och så har han hämtat oss och kört oss till restaurangerna när vi gick vilse. Känns riktigt bra att vara här, lite varmt dock när man är van vid Sveriges pissklimat. Pusshej, Ross o Robin <3

Kommentarer
Postat av: Amie

Lyckost i värmen. Här hemma anlände hösten med besked, samma dag ni åkte. Det låter som krogarna och kockarna behandlar er väl. Annars får ni kalla på Angel. Längtar efter att ni ska lägga upp lite bilder och avslöja lite recept. Ser fram emot följa er på bloggen. Presenterar bloggen för åk 3 eleverna och REenklassen 1 & 2 så de kan följa er.

Hasta la vista!

Amie

2010-08-26 @ 20:18:10
Postat av: Anonym

Hello boys. Remember big brother is watching.

Would be good if you could describe how a day looks. What is the first thing the staff do when they arrive. What are your daily routines. I am interested to know what you are learning and what are the differences compared to what you learn in sweden. Do you think that the knowledge you have gained from school helps you or are we teaching the wrong things. I know we do not teach molecular cooking but that is to advanced to go into detail.

It would be good to see photos if you are allowed to take any. Have you heard of google picasa. If you have chance to load them up there and send me the link we can put them on fronter and the schools facebook site.

It would be good if you guys could do a theme dinner for the staff when you get back. Pick out some ideas, dishes you like that we could do for them and maybe present apowerpoint of your journey.

In your blogg it would be good to describe the produce you work with, the fruit, vegetables and meat and fish. Try and describe and give your thoughts on it compared to swedish produce.

Been boarding yet, there usually hangs a few outside ramiros.

Ok boys see you, work your asses off and learn heaps, come back and teach me something. All the best

2010-08-26 @ 20:37:48
Postat av: Anonym

I forgot to say Gary, but i guessed you guessed that right

2010-08-26 @ 20:39:20
Postat av: Jonas Wallskog

Härligt grabbar. Hälsningar Jonas Wallskog

2010-08-26 @ 23:02:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0