Hemgång...

Nu sitter vi här på ett vandrarhem i Madrid och skriver ett av våra sista inlägg, inte DET sista eftersom vi ska lägga upp bilder när vi kommer hem för vi har ingen sladd här anpassad till våra mobiler. Visst har man längtat hem lite men det har ändå varit riktigt, riktigt roligt här, och det var svårt att lämna alla nya jobbkompisar och andra kompisar man lärt känna här. Vad har vi gjort sen sist då? Jo, vi har ätit på båda våra restauranger, Ramiro's och Zarabanda. I söndags var vi på Zarabanda och åt, det var otroligt gott, men vi hade nog njutit lite mer av det om inte kollegorna på Zarabanda hade visat oss hur man har kul i Valladolid kvällen innan... Som förrätt fick vi en fisk carpaccio med svart oliv glass, som var ungefär som en fryst tapenad. Sen fick vi en gris-ansikts gryta med gös-kräm och potatis skum. Tredje rätten var kalvlägg med en RVS och svampskum. Till efterrätt fick vi en chokladruta, med vaniljsås, en klick kolasås och den godaste kokos-sorbeten jag någonsin smakat. Dagen efter var det dags att äta lunch på Ramiro's med Jesus Ramiro Pastor (senior) och vår käre Angel. Första rätten var ett tunt knäckebröd som det var spritsat söt-löks kräm, en varm röra med bl.a. gris öra, tempura friterade calamares och riven macademia nöt. Men eftersom Ross är allergisk mot bläckfisk så fick han istället tortilla de patata med torkad finhackad chorizo och gräslök på. Denna tortilla tillagas väldigt speciellt så det är bara att fråga om recept/teknik. Den andra rätten var Gös-riset(påminner om risottto) med fiskskinns röra(faktisk inte riktigt lika gott som det kanske låter för någon). Tredje rätten var det saftigaste mest perfekta köttet vi båda ätit(vi misstänker någon mör vilt bit) med Josès special RVS och fyra olika pulver vilket jag aldrig riktigt fick fram ur honom vad det var. Detta serverades med en kåpa över då precis innan maten går upp sprutar de in Rosmarins-rök. Till dessert blev det Piña d.v.s. choklad bröd och kanel marinerad ananas tärnat i botten, på detta kardemumma glass, ananas-skum och tillslut ett halv kulformat nät av smält ''artistic socker''(vilka jag och Ross blev de bästa på att göra efter dessa veckor). Efter middagen gick vi ner till köket, sa hejdå till alla och tog med oss våra kockkläder hem till rummet för att packas ner. Igår så var det dags för ännu en workshop med Jesus Ramiro (senior) då det var några regeringsmän, en känd kock och journalister. Första rätten var ett pocherat ägg serverat i ett äggskal med tryffel svamp och gös-kräm som vi sedan gav lite färg med brännare. Den andra rätten var potatiskräm med lite bläck för att ge färg och smak, vilket serverades med frästa skivade bläckfisk armar och vitlöks olja. Den tredje rätten var grillad kalvlever som Jesus rökte genom att bränna lite torra vinrankor. Sedan blev det dags att åka hem då vi skulle upp halv 6 på morgonen dagen efter. Idag så gick vi upp vid kl halv 6 och fixade den sista packningen innan det var dags att ta en taxi med bagaget för att möta Jesus senior vid Zaranbanda. Vi tog sedan bilen med Jesus och Oscar från Zarabanda in till Madrid för att de skulle ha en demonstration med användningsområden av vinrankor och allt vad de inkluderar. Jag och Ross fick agera fotografer under demonstrationen åt Jesus och vi fick sedan servera lite vin-glass till åskådarna. När vi packat fick vi skjuts in till ett område med mycket hostels och här sitter vi nu. Detta blir förmodligen det sista inlägget med text som står ovan så kommer det dock in bilder senare. PEACE //Ross och Robin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0