Kottar, pinjenötter o andra spännande saker...

Hej igen, ja vi är fortfarande dåliga på att skriva inlägg men vi är ju faktiskt här för att jobba. Det har hänt mycket sen senast, vi har bland annat besökt företaget Piñon sol som odlar och säljer pinjenötter. Vi åkte dit med en ny grupp amerikanare, dessa från Seattle och fick till en början lyssna på en redovisning om varför deras ekologiska pinjenötter va så bra o.s.v. Vi fick sedan se skillnad mellan de kinesiska pinjenötterna och dessa spanska gällande både kottar(ja, pinjenötter kommer från kottar) och själva nöten. De spanska pinjenötterna hade vad man kan kalla en krämig konsistens medan de kinesiska av sämre kvalitet smulades i munnen. Rundturen i fabriken va intressant då vi fick se de olika stegen från kotte till pinjenöt färdig att säljas i butik. Vi fick också svar på varför priset på pinjenötter är så högt. Endast 4% av kottarna är pinjenötter. Bussturen förde oss sedan vidare till Miguel, ägaren av restaurangen ''La Botica'' vilken är specialiserad på pinjenötter, kottar och färska örter från området. Det började med en redovisning om arbetet på restaurangen och området runt och även mer detaljerade om deras rätter. Han berättade om att han använder pinjenötter eller kottar i nästan alla hans rätter, och det märkte vi senare att det var sant. Sen tog vi bussen ytterliggare en liten bit och gick runt i den torkade naturen utanför den lilla staden, och kollade på örter och mossa och kottar som han använde till matlagning. Det fanns mycket intressanta örter som växte där som man inte trodde gick att använda till matlagning. Efter vi var klara med den lilla naturturen, så åkte alla till hans restaurang och åt och drack vin. Den första rätten vi fick på restaurangen var en duv-pastej, garnerat med pinjenötter, som var helt underbart god, som vi bredde på mini rostmackor och barkbröd. Efter det fick vi en tomat som hade legat i blöt med kalk i 24 timmar så att skalet hade tynat bort och det nuvarande yttre hade blivit hårt. Detta kom med lite rostad lök, och en sorts pesto. Den tredje rätten var inlagd gös med en vitlöks-sås och flädergranité. Nästa rätt var en blodcappuccino som är ganska traditionellt här, med pinjenöts skum ovanpå. Kan säga så att det var inte det godaste jag ätit i mitt liv. Och det är inte slut än! Nästa rätt var marulk med pinjenöts-sås och ärtor. Nästa var en omogen, grön kott-granité som smakade kåda och när man åt den blev man alldeles torr i munnen. Efter det fick vi köttbullar och svamp med en RVS, som Miguel sedan gick runt bordet och rev grankotte på, riktigt spännande. Sen fick vi ännu en kott-sak som fick en att bli torr i munnen, det var kott-keso typ. Sista rätten var kott-glass, med lite annat, en kräm som vi inte minns vad den innehöll. Vi tänker skriva mer i ett inlägg imorgon eftersom det här inlägget blev ganska långt. Och oroa dig inte Gary, vi tar upp Paco's hus imorrn. Pusshej, Ross/Robin <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0