TRINA, WORKSHOP OCH TJURFÄKTNING!

Hej igen, nej vi är inte så duktiga på att uppdatera och skriva nya inlägg men det blir så när dagarna består av att jobba och bussturer mellan Plaza espana och Corte ingles. Men senast vi skrev så var det ju påväg att bli helg om ja minns rätt. Fredagen blev vila ut sig och ta en dusch efter att ha jobbat i hettan medan lördagen blev att sticka iväg och handla lite och senare på kvällen ta en titt på Valladolids uteliv. Som vi många gånger hört från Angel så hade inte staden riktigt vaknat till liv utan det var inte förrän helgen efter som Valladolids tapas festival skulle gå av stapeln och staden skulle bli som Angel sa:''crazy''. Och det stämmer, det är helt crazy här nu, kunde knappt gå ute för det var så mycket folk. Och på det stora torget var det en DJ som spelade soft musik inför tusentals människor, det var ganska kul att kolla på. Aja, nog om igår kväll, den här veckan har vi jobbat riktigt mycket och gjort en massa annat med. Från måndag till torsdag jobbade jag (Ross) på Zarabanda, där jag fick göra de vanliga sakerna, så som att hacka lök och potatis till paella, lägga upp tallrikar, göra lite efterätts krämer, och lite såser. Sen på fredagen så var jag och robin på en workshop som Jesus Ramiro och Jesus Jr tog hand om. Det var egentligen för CIA agenterna, oj, studenterna från Culinary Institute of America, men vi fick hänga på och hjälpa till med lite saker ändå, så som att lägga upp små tallrikar så att alla kunde smaka på vad dom lagat. Vi fick också en varsin kockrock från Angel, med skolans logga, den som han ska bli rektor över, och Valladolids färg, lila, riktigt snygg kockrock måste jag säga. Workshopen var om linser och potatis. Då lagade de två stycken olika variationer på samma potatis omelett, varav en av dom var från ett recept från El Bulli, där Jesus jr har jobbat. I den var det lök i botten på ett vanligt cocktail glas, sen tog man lite äggula över det, och sen en potatis kräm i en gräddsprutare eller vad man ska kalla det. Sen hade man lite salt ovanpå det så var det klart. Den andra potatis rätten var en klassisk potatis omelett med potatis, lök, och ägg. Båda dessa var otroligt goda. Sen gjorde dom en rätt med linser, som bestod av linser och en del primörer som dom kokat upp till en liten gryta, fast en variation, en sorts snabbgryta. Med den här grytan var det en pinjenöts kräm som man bara spritsade bredvid. Sen gjorde dom olje-sand, vilket var vanlig olivolja som dom droppade ner i flytande kväve så det blev som sandkorn. Sedan smälte dessa sandkorn när man satt dom i munnen så att det blev vanlig olivolja man fick i munnen. Efter workshopen jobbade vi på kvällen, då det var femton gäster på restaurangen, det blev ganska mycket att göra så vi slutade runt ett. Då drog vi hem och sov och gick upp tidigt nästa morgon för att jobba igen. Vi var dock tvugna att lämna jobbet lite tidigare eftersom vi skulle på tjurfäktning, och det kan jag säga var riktigt spännande. Det var femton stycken tävlande, fem stycken i tre olika grupper, och dom två bästa från varje grupp gick vidare till en semifinal, och då gick den bästa från de två grupperna till final. Det hela gick ut på att akta sig från tjuren på det närmaste och mest graciösa eller snygga sättet. Det var riktigt roligt och läskigt att kolla på, var riktigt orolig för killarna när de gick in i tjur ringen. Men det coolaste av allt var ändå en extra show där det var ett kille som hoppade över tjuren och gjorde volter och allt möjligt spännande. Efter tjurshowen gick vi tillbaks till jobbet där vi hade 40 pers som åt, så det blev att hoppa in i stressen direkt och bara kötta igenom det hela, det gick jättebra tillslut! Ni kanske också undrar varför det står TRINA i titeln, och det ska jag berätta varför, Trina är en underbart god ananas dricka som vi köper i automaterna längst ner i vårat hus, våran nya favorit dricka helt enkelt! Puss o hej, Ross o Robin <3

Kommentarer
Postat av: Gary butt

Hi boys



Sounds like you guys are really getting introduced to alot, not only food, but the spanish culture as well. Imagine trying to introduce bull fighting or suckling pigs for that to sweden. There would be a protest storm. Little pig, little pig let him go, oh no he tastes so good.

Are you not allowed to write recipes or what.

How is it with the hygiene, do they have some form of egenkontroll.

Do you cook any stocks.

It is real interesting to read your blog and watch out for the big bad wolf, he makes good soups.

Gary

2010-09-06 @ 14:09:55
Postat av: Amie

Hej - jag trodde tjurfäktning skulle förbjudas? Mmm. Hade kotnakt med Angel idag och han sa att ni hade det hur bra som helst. Blev glad när jag hörde det. Fortsätt på inslagen väg. Lycka till i köken!

Amie

2010-09-06 @ 14:39:50
Postat av: Niffe

Hej! Vill du börja tjäna lätta pengar på bloggen? Genom dn här länken: http://ads.frossle.com/click/16665-10000-10121/ kommer du direkt till ett seriöst företag som hjälper dig att tjäna pengar på populära annonser, både genom KLICK och genom LEAD. Kolla in, läs mer och bli medlem redan idag!



Just nu får du även 50 kr i startavgift som ny medlem, hur bra är inte det!



Ha en fortsatt trevlig dag, och en jättebra vecka! Mvh Josefin aka Niffe

2010-09-06 @ 15:21:59
URL: http://niffe.se
Postat av: Anders Eldö

Låter som om ni har det hur bra som helst och får se och uppleva en massa roliga saker! har ni varit i saluhallen ännu och kommit på hur man kan tillaga tuppkammarna?

Anders

2010-09-06 @ 15:42:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0